joi, 5 august 2010

Ziua 3

Am dus-o la gradi impreuna cu tati. A fost linistita pana am intrat. Acolo am dat de Teo, sarbatoritul zilei, plangand, nu voia sa se desparta de parintii lui. Cand la- vazut plangand si a ai vazut ca noi vrem sa plecam s-a pornit si ea pe plans. Am incercat sa o potolim dar parca mai mult inrautateam situatia si au inceput inca 2 copii sa planga. Asa ca am plecat. Aveam inima stransa, dupa vreo jumatate de ora am sunat sa vad ce face. Educatoarea a zis ca tocmai i-au cantat "La multi ani!" lui Teo si ca Eliza e linistita. Iar ma chinuiam sa o aud prin telefon daca se aude plangand dar nu se auzea niciun smiorcait. Dupa-masa m-au intampinat de mana, Eliza cu educatoarea. Era cuminte. Ceilalti copii erau sus, in grupa. M-a luat de mana si m-a tras spre scari "mami, 'ai" "unde sa vin?" "a pii"
M-am descaltat si am urcat cu ea la copii, unde a stat lipita de mine si ii privea cum se joaca. Apoi am iesit toti afara, Eliza n-a mai vrut sa plece, s-a urcat pe trambulina si a sarit intr-una. Apoi a vrut sa iasa, s-a dat pe tobogan, apoi pe leagan si tot asa. Am mai stat vreo ora, timp in care mi-au povestit educatoarele cum se comporta. Mi-au spus ca la masa nu trebuie decat sa-i spuna "ia sa vedem cum mananca Eliza", toti copiii se uita la ea si deschide gura automat. Cica mananca foarte bine. Ma mir si ma bucur in acelasi timp. La sfarsit o aplauda. Stiu ca metoda asta functioneaza la ea, ii place sa fie admirata si aplaudata. Mi-au mai spus ca e plina de energie (de parca nu stiam... cine a stat cu ea pana acum? :)) si ca e foarte flexibila, ar fi bine sa ne gandim sa o dam la gimnastica, sa nu-si piarda mobilitatea in timp. Ne-am gandit si noi la asta, de cand era bebelus am observat. Pe la 4 luni isi rotea gleznele, simultan, intr-un fel de nu ne venea sa credem.
La un moment a aparut Gabi cu cainii si ELiza a fugit la "usa" sa-i vada pe "Toto" = Thor si pe "Puki"= Smuki. La plecarea de la gradi a salutat in germana "cius" si a facut cu mana.
Am plecat la Gabi sa lase cainii si de acolo toate trei la Delia, sa o vedem pe prietena noastra Carla.
Acasa din nou a papat o data cand am ajuns si inca o data inainte de culcare. A supt si s-a culcat devreme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu